dissabte, 19 d’octubre del 2013

Usos educatius dels blogs

Hola!
Durant aquest semestre a Gtic, hem estat llegint el llibre: Usos educatius dels Blogs, de Francesc Balagué i Felipe Zayas, tal i com ens va proposar el professor Jordi.
Aquest llibre és un manual molt pràctic per aprendre a utilitzar els blogs i conèixer millor aquest nou món, cada dia més popular. 



Però  no només és pràctic per aprendre a utilizar-lo, sinó que també et dona eines per poder fer un bon ús del blog a les escoles. 


Un cop vam tenir el llibre llegit, vam fer un debar a la classe dels apartats més importats del llibre, es a dir allò essencial que tot usuari de blog deu conèixer.

Vam parlar de les diferents plataformes que hi ha per crear un blog, com per exemple Tumblr i Wordpress.
També està blogger, una de les més populars i la que nosaltres utilitem. 

També vam poder observar els diferents tipus dutilitat del blog en l'educació (bloc d'aula, de professors, d'alumnes, individuals ets).

Amb totes les experiències que els professors expliquen al llibre, tenim més que suficient per utilitzar el blog a les nostres aules. 

També vam tornar parlar del tema de les llicències i de la seva importància. Podem penjar imatges, vídeos, cançons al bloc, sempre i quan no siguin sota la llicència del copyright. 

Un altre tema interessant que vam tractar, és d'un model d'escola on el centre d'aprenentatge és l'alumne, l'Escola Nova. 
En aquest tipus d'escola es treballa molt la participació dels alumnes, la comunicació i la col·laboració. 

Per concloure, vull recomanar aquest llibre a tots aquells professors que estan provant d'introduir els blocs a les seves aules, ja que també el llibre inclou un ampli recull d'experiències de professors, que utilitzen el blog com un a nou recurs. 

També encoratjaria a llegir a aquest llibre a tots aquells professors que no utilitzen el blog. Així podrien conèixer les diferents propostes que ens ofereix el llibre.

A la classe d'avui , també hem pogut esbrinar que hi ha moltíssims blocs d'Educació.


Hem estat mirant diversos, on hem pogut veure les diferencies que hi ha entre cada tipus de blog i com l'empren els professors i professores d'infantil. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada