divendres, 4 d’octubre del 2013

Un bon comunicador ha de ser...

Durant un parell de sessions de l’assignatura de COED, vam estar parlant del pes que té la comunicació a la societat d’avui en dia i de la importància de ser un bon comunicador.
Durant una sessió la Rosa ens va demanar que cadascú triéssim una persona coneguda que considerem bona comunicadora i expliquem les raons als companys. Aquesta sessió inicial va ser de debat i vam establir una mica algunes de les característiques que ha de tenir una persona per ser un bon orador. Al llarg de la sessió vam sentir molts noms com en Jordi Évole, el Pep Guardiola, l’Eduard Punset, en Josep Cuní, la Pilar Rahola ets.

Durant la sessió conjunta vam continuar debatent el tema i parlant, parlant vam arribar a la conclusió que el fet de ser un bon comunicador va lligat amb una sèrie de fets que s’han de complir. Un exemple seria la veu, necessitem una veu clara, amb un volum adient i una velocitat i vocalització adequada per poder entendre totalment el discurs. Un altre exemple serien els gestos i la mirada, necessitem interpretar el feedback del públic per adequar el nostre discurs o retallar-ne algun tros si es fa avorrit. Un altre fet que caracteritza al bon comunicador és l’humor, fa que el discurs sigui més amè i capta més l’atenció del públic. 
També és molt important la riquesa lèxica i el domini de la llengua per enriquir el discurs de l’orador.

Així doncs, vam arribar a la conclusió que la comunicació va més lligada a la part tècnica que no pas a l’artística ja que hem de seguir uns requisits per tal de ser uns bons comunicadors.

Actualment, els mitjans de comunicació ens contaminen de publicitat i de persones que no saben comunicar-se en públic, per això aquesta classe m’ha semblat profitosa ja que ens hem adonat que per ser un bon comunicador s’ha de seguir uns requisits que molta gent de la televisió, per exemple, no els segueix. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada