dimecres, 30 d’octubre del 2013

DIARI SEMINARI

15 d’Octubre, de 2013


Avui a la classe de seminari hem continuat treballant activitats de revistes i noticies. Hem parlat sobre dues revistes i sobre tres noticies.

Les revistes que hem treballat són:

  • Guix, elements secció educativa → És una revista mensual d’Educació que té moltes seccions i el seu objectiu és millorar la qualitat de l’educació i ampliar la formació dels educadors. Amb aquesta revista hem pogut parlar temes com la falta de comunicació entre pares i fills i com podríem resoldre aquest conflicte.

  • Infància a Europa→ És una revista mensual d’Educació que no té seccions. La podríem considerar una especie de monogràfic de diferents països. Cada mes es repeteix la secció “focus” que parla d’un païs concret. Gràcies a aquesta revista, a la classe d’avui hem tractat el tema del sistema d’educació a Finlàndia. El sistema d’educació a Finlàndia m’ha semblat bastant curiós i original , ja que les persones allà conviuen amb el fred i el sistema és totalment diferent al nostre. A més, elaboren el pla educatiu entre els pares i l’escola que es basa en l’experimentació del nen,on el paper dels pares es molt important pel bon desenvolupament de l’infant a l’escola.


Les noticies que hem treballat han sigut diverses:



Una de les noticies tractava sobre algunes editorials que ja començen a camviar els continguts dels seus llibres degut a la Llei Wert. (La Vanguardia, 14 d’Octubre).



Un altre noticia molt solidaria que hem tractat ha sigut sobre la UAB, que ha dissenyat un pla d’ajudes individualitzat per els alumnes que tenen discapacitats psicològiques a la universitat, com dislèxia.



L’última noticia que hem tractat a la classe d’avui, titulada “A l’escola hi fan molt més que un apat”, proposa que els menjadors deixin de ser un espai on nomès menjen els nens, per ser un espai de relaxació amb els companys, de reflexió i aprenentatge de diferents aliments. ( Ara, 10 d’octubre)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada