dimecres, 30 d’octubre del 2013

DIARI SEMINARI

21 d’Octubre, de 2013


Al seminari d’avui, hem analitzat la revista de Cuadernos de Pedagogia, una revista educativa molt útil per a tots aquells que volen ser mestres.



Gràcies a aquesta revista, de l’editorial Praxis, hem conversat sobre un projecte explicat a la revista, anomenat “Proyecto lunáTICos”. Aquest projecte tracta sobre la interacció entre alumnes de sisè de primària de dues escoles de diferents comunitats autònomes, mitjançant la creació d’obres, poemes, cançons etc.



Aquest projecte ens ha semblat original ja que desenvolupen la seva creativitat , i a més a més, aprenen amb les TIC.

A la classe d’avui també hem analitzat tres noticies :

  • Facebook, permitirá a menores compartir contenidos publicamente, 17 d’Octubre, La Vanguardia→ Es a dir, si abans els menors només tenien permès compartir els continguts amb els seus amic i amics d’amics, ara serà possible l’opció que els seus continguts siguin totalment públics. Aquesta idea no ens ha semblat gaire bona ja que tothom està a l’abast de l’informació d’un menor i pensem que al ser menors haurien de tindre més privacitat a la xarxa. 

  • Un 23% del alumnado de primária no lee nunca según los datos de la Educación , 14 d’Octubre, El País→ Aquesta notícia parla sobre la importància de la lectura per als nens. Afirma que els nens de primària llegeixen més que els de la ESO. A la classe hem arribat a la conclusió que amb un missatge motivador i amb uns llibres més adients als gustos del nens (respecte els actuals) els nens llegirien més, al menys mostrarien més interès per la lectura.

  • Venta de niños en China, 4 d’Octubre, Infáncia Hoy→ A la Xina trobem una situació bastant desagradable amb els infants. El mercat negre és el que fa possible la compra i venta de nens xinesos utilitzats per esclavitzar-los o per traficar amb els seus òrgans. Realment és un problema seriós ja que ni el govern posa mesures amb el tema, ja que ells mateixos s’enriqueixen d’això. Les companyes de la classe i jo pensem que és una situació vergonyosa i cruel on s’hauria de posar algun tipus de remei urgentment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada