dijous, 31 d’octubre del 2013

Llengua oral formal

Hola a tots, 

A l’assignatura de COED, també hem estat treballant el canal oral de la llengua. A continuació us explicaré els trets més significatius de la llengua oral formal:   

Trets contextuals:
  • Caràcter no universal i aprenentatge escolar : No naixem amb la capacitat de ser bons comunicadors sino que aprenem a ser-ho.
  • Veu acústica, efímera i produïda en temps real
  • Context compartit, amb una comunicació relativament unidireccional: l’espai físic és igual per l’emissor que per el receptor.
Tret textuals:
  • Formal i generalment monologada
  • Informativa, planificada i de tema sovint especialitzat
  • Repetitiva i amb una intervenció fonamental dels llenguatges no verbals.

Trets lingüístics: 
  • Paper fonamental dels trets suprasegmentals, com el ritme, si el sabem utilitzar ens dura a l’eficàcia.
  • Hi ha elements díctics, interrogacions, exclamacions, interjeccions, anacoluts, el·lipsis, canvis de direcció sintàctica..
  • Correcció normativa i ús de la varietat estàndard. 


Presentacions amb el Power point

Hola a tothom, 

A la classe de GTIC de la setmana passada, vam estar parlant dels PowerPoint i de les seves funcions educatives. 



Joan Ferrés (1992) ens parla de la funció motivadora del vídeo a l’escola, de les capacitats que té el llenguatge audiovisual com a transmissor d’emocions i com aquestes poden motivar grups de persones vers unes actituds concretes.
Un joc suggerent d’imatges i músiques triades amb una finalitat concreta i muntades amb PowerPoint a manera de seqüència, té les mateixes capacitats comunicatives que un fragment de vídeo.

Un vídeo és imatge, moviment i so, per tant les presentacions de PowerPoint, no les podem categoritzar com a vídeos perquè no tenen moviment.

Parts d'un PowerPoint: 
  • Les transicions son l’efecte visual i/o sonor que s’estableix entre diapositives

  • Les animacions són l’efecte visual i/o sonor que s’estableix als objectes i que pot implicar un ordre d’entrada i sortida de dins la diapositiva

  • Les accions són el conjunt d’instruccions que executem quan fem un clic o passem el ratolí per sobre nu objecte. (per exemple quan cliquem a sobre un text, anem a una dispositiva concreta)


Propostes d’ús creatiu i multi medial del PowerPoint

Com podem identificar l’ús creatiu del PowerPoint?

Hi ha un seguit de trets que identifiquen un ús concret de les presentacions com una modalitat innovadora. Alguns d’aquests són:
  • Presentacions que treballen en espais i moments que van mes enllà de la situació de classe formal. Hi ha un abans i un després tant per part de l’alumne com del professor.

  • Presentacions que cerquen i provoquen la interacció professor/alumne o alumne/alumne.

  • Presentacions que incorporen elements propis del llenguatge audiovisual, com un element més, que ens facilita l’expressió a classe i sobretot el treball referent a actituds, normes i valors o el treball més encaminat a les emocions.

  • Presentacions que flexibilitzen el discurs de l’educador.

  • Presentacions que faciliten la creació i l’aprenentatge cooperatiu.

  • Presentacions que propicien l’estructuració, la síntesi i la reflexió dels continguts.

  • La no limitació de l’ús del programa PowerPoint a les presentacions i pensar què es tracta d’una bona eina amb moltes més possibilitats que les de crear i visualitzar diapositives.

El PowerPoint dóna suport i potencia les metodologies que conscientment vulguem emprar a classe. No ens les delimita ni les constreny.

No tothom troba que el PowerPoint sigui un recurs educatiu adient per fer les presentacions.

Aquest pensament prové de les persones que utilitzen el PowerPoint igual que s'utilitzava abans. El problema del PowerPoint tradicional és que tothom l'utilitzava amb un excés de lletra, i això feia que fossin molt avorrits i la gent no escoltés amb atenció les presentacions.

Per això és important fer un ús creatiu del PowerPoint, amb poques lletres, moltes fotos i sons per fer el discurs més amè.



Desavantatges de l'ús tradicional de PowerPoint: 
  • Hi ha tanta informació que no es pot llegir amb claredat.
  • Els que ho presenten necessiten llegir de la pantalla, i això queda molt malament
  • Els colors s’utilitzen de forma indiscriminada, sense importar el perquè de cada color.
  • Abús dels elements multi medials
  • Depenent de la llum, els PowerPoint no s’hi veuen.
  • El professor ha d’explicar el que correspon a cada diapositiva.



COED: Qui ets tu, Silvia?

Hola!

L'altre dia, a COED, vam fer una activitat de descriure a un company mitjançant una redacció i una fotogràfia. 

Es tractava de fer-li una fotografia a una persona de la classe, que defineixi la seva manera de ser o el que li agrada. 

Amb aquesta activitat hem pogut còneixer millor als companys i hem pogut experimentar amb la fotografia, la seva lluminositat, l'encuadrament de la foto, els tons etc.


Com a la Silvia li agrada molt fotografiar, vaig decidir fer-li aquesta foto que us mostro a continuació: 






Els seus somnis? Educar, fotografiar i estimar a la vida

dimecres, 30 d’octubre del 2013

EL CERCLE CROMÀTIC

Hola a tothom! 

L'altre dia a plàstica vam fer una activitat amb els colors i les seves possibles mescles. En aquesta activitat hem treballat la saturació dels colors i el cercle cromàtic.

El cercle cromàtic és el conjunt de colors que resulten de les mescles dels colors primaris. 
Per realitzar un cercle cromàtic hem agafat tres gots de plàstic amb pintura, un de cada color primari :
  • GROC 
  • MAGENTA 
  • BLAU
 
A partir d’aquests colors, mitjançant la barreja, hem aconseguit fer un cercle cromàtic, el qual podeu veure a la fotografia:

 
 

 
Quins colors resulten de cada barreja ?
  • Groc + Blau → VERD
  • Blau + Magenta → LILA o BLAU FOSC 
  • Magenta + Groc → TARONJA

 

A més aquestes mescles, es poden tornar a mesclar i fer colors nous fins arribar a aconseguir tots els colors existents.

També podem afegir BLANC, NEGRE o GRIS, l’únic inconvenient és,  que el color perdrà saturació, ja que les saturacions d’aquests colors són 0.
També es produeix aquesta pèrdua de saturació quan mesclem els tres colors primaris a l’hora, i poden aparèixer colors com l’ocre, el marró, el verd pistacho… que no pertanyen al cercle cromàtic.

DIARI SEMINARI

21 d’Octubre, de 2013


Al seminari d’avui, hem analitzat la revista de Cuadernos de Pedagogia, una revista educativa molt útil per a tots aquells que volen ser mestres.



Gràcies a aquesta revista, de l’editorial Praxis, hem conversat sobre un projecte explicat a la revista, anomenat “Proyecto lunáTICos”. Aquest projecte tracta sobre la interacció entre alumnes de sisè de primària de dues escoles de diferents comunitats autònomes, mitjançant la creació d’obres, poemes, cançons etc.



Aquest projecte ens ha semblat original ja que desenvolupen la seva creativitat , i a més a més, aprenen amb les TIC.

A la classe d’avui també hem analitzat tres noticies :

  • Facebook, permitirá a menores compartir contenidos publicamente, 17 d’Octubre, La Vanguardia→ Es a dir, si abans els menors només tenien permès compartir els continguts amb els seus amic i amics d’amics, ara serà possible l’opció que els seus continguts siguin totalment públics. Aquesta idea no ens ha semblat gaire bona ja que tothom està a l’abast de l’informació d’un menor i pensem que al ser menors haurien de tindre més privacitat a la xarxa. 

  • Un 23% del alumnado de primária no lee nunca según los datos de la Educación , 14 d’Octubre, El País→ Aquesta notícia parla sobre la importància de la lectura per als nens. Afirma que els nens de primària llegeixen més que els de la ESO. A la classe hem arribat a la conclusió que amb un missatge motivador i amb uns llibres més adients als gustos del nens (respecte els actuals) els nens llegirien més, al menys mostrarien més interès per la lectura.

  • Venta de niños en China, 4 d’Octubre, Infáncia Hoy→ A la Xina trobem una situació bastant desagradable amb els infants. El mercat negre és el que fa possible la compra i venta de nens xinesos utilitzats per esclavitzar-los o per traficar amb els seus òrgans. Realment és un problema seriós ja que ni el govern posa mesures amb el tema, ja que ells mateixos s’enriqueixen d’això. Les companyes de la classe i jo pensem que és una situació vergonyosa i cruel on s’hauria de posar algun tipus de remei urgentment.

DIARI SEMINARI

15 d’Octubre, de 2013


Avui a la classe de seminari hem continuat treballant activitats de revistes i noticies. Hem parlat sobre dues revistes i sobre tres noticies.

Les revistes que hem treballat són:

  • Guix, elements secció educativa → És una revista mensual d’Educació que té moltes seccions i el seu objectiu és millorar la qualitat de l’educació i ampliar la formació dels educadors. Amb aquesta revista hem pogut parlar temes com la falta de comunicació entre pares i fills i com podríem resoldre aquest conflicte.

  • Infància a Europa→ És una revista mensual d’Educació que no té seccions. La podríem considerar una especie de monogràfic de diferents països. Cada mes es repeteix la secció “focus” que parla d’un païs concret. Gràcies a aquesta revista, a la classe d’avui hem tractat el tema del sistema d’educació a Finlàndia. El sistema d’educació a Finlàndia m’ha semblat bastant curiós i original , ja que les persones allà conviuen amb el fred i el sistema és totalment diferent al nostre. A més, elaboren el pla educatiu entre els pares i l’escola que es basa en l’experimentació del nen,on el paper dels pares es molt important pel bon desenvolupament de l’infant a l’escola.


Les noticies que hem treballat han sigut diverses:



Una de les noticies tractava sobre algunes editorials que ja començen a camviar els continguts dels seus llibres degut a la Llei Wert. (La Vanguardia, 14 d’Octubre).



Un altre noticia molt solidaria que hem tractat ha sigut sobre la UAB, que ha dissenyat un pla d’ajudes individualitzat per els alumnes que tenen discapacitats psicològiques a la universitat, com dislèxia.



L’última noticia que hem tractat a la classe d’avui, titulada “A l’escola hi fan molt més que un apat”, proposa que els menjadors deixin de ser un espai on nomès menjen els nens, per ser un espai de relaxació amb els companys, de reflexió i aprenentatge de diferents aliments. ( Ara, 10 d’octubre)

DIARI SEMINARI

14 d’ Octubre, de 2013


Al seminari d’avui ens hem dedicat a comentar i debatre sobre sis de les notícies que han portat les companyes com a activitat de classe. 

Hem tractat temes com:

  • La companyia d’un gos pels infants malalts als hospitals; aquesta noticia ens ha semblat força original ja que mai havíem plantejat aquesta idea.
  • Augmentar les hores de les assignatures de plàstica i música a infantil i primària
  • La famosa “tauromaquia” espanyola
  • Temes culturals, com els problemes de les nenes musulmanes a les escoles 
  • Llei Wert 
  • Escoles que opten per fer dels seus espais llocs d’experimentació per als infants; alguns dels racons de les classes infantils mencionats a la classe d’avui, han sigut el racó de les joguines, el de pensar, el de lectura, el d’enfermeria, etc.


No ens ha donat més temps per parlar… així què el pròxim dia us segueixo comentant.

divendres, 25 d’octubre del 2013

Documentar, una mirada nova

Hola a tots!

Aquest semestre al seminari, hem esdtat introduint el concepte de “documentar”.

Per això, la Dolors, ens va recomenar llegir aquest llibre: Documentar, una mirada nova.


Documentar una mirada nova, és un llibre que parla de l’acte de documentar, adeçat a totes les persones que están vinculades amb infants de 0-6 anys.

Al llibre també apareix un recull de trenta històries escrites per professors i profesores d’una escola, on podem comprendre el que vol dir una documentació.

Aquí us deixo la meva reflexió del que vol dir documentar en l’ etapa infantil:

Documentació és tot recull d’imatges, anèdotes, dibuixos, paraules, idees i produccions d’infants i adults, sortits de la vida de l’escola, que s’organitzen per poder donar un missatge a un lector.

Mitjançant la documentació, es volen mostrar alguns dels momentos educatius que mostren més clarament la confiança de l’adult envers l’infant.

La documentació es duta a terme per un o més professors d’una escola d’infants que recullen en un document les creacions o fets més significatius d’aquests.
Es realitza mitjançant l’observació, la documentació i la interpretació d’activitats dutes a terme pels infants. 

En els documents poden aparèixer fotografies dels infants realitzant activitats, dibuixos fets per ells, fets succeïts a l’escola etc.

La documentació serveix per a la reflexió i la construcció pedagògiques.

dimecres, 23 d’octubre del 2013

Aplicacions del Google Chrome

Fa uns dies el professor Jordi ens va donar una mica d’informació entorn les aplicacions del Google Chrome. Totes aquelles persones que tenen  una conta de Google, podran accedir a la botiga per tal de descarregar-se les aplicacions que vulguin. Accedir a la botiga és molt senzill, un cop dintre del navegador cliques al costat de la barra de navegació i et poses a “Configuració”, un cop dins, s’obrirà una finestra on a l’esquerra posa “Extensions”. Si mai ho has provat, no trobaràs res. Per això has de posar-te al enllaç que porta a la botiga, anomenada Chrome Web Store.
La pàgina inicial de la botiga té aquest aspecte:


Respecte l’educació, trobem bastantes aplicacions que tenen a veure amb els recursos acadèmics, els idiomes, les eines d’administració... També podem trobar altres eines que ens serviran per assignatures com música, biologia o mecanografia. A més a més moltes de les aplicacions del Google Chrome són molt útils a l'hora de fer els treballs cooperatius, així com el Drive, el Sites... 

dissabte, 19 d’octubre del 2013

Usos educatius dels blogs

Hola!
Durant aquest semestre a Gtic, hem estat llegint el llibre: Usos educatius dels Blogs, de Francesc Balagué i Felipe Zayas, tal i com ens va proposar el professor Jordi.
Aquest llibre és un manual molt pràctic per aprendre a utilitzar els blogs i conèixer millor aquest nou món, cada dia més popular. 



Però  no només és pràctic per aprendre a utilizar-lo, sinó que també et dona eines per poder fer un bon ús del blog a les escoles. 


Un cop vam tenir el llibre llegit, vam fer un debar a la classe dels apartats més importats del llibre, es a dir allò essencial que tot usuari de blog deu conèixer.

Vam parlar de les diferents plataformes que hi ha per crear un blog, com per exemple Tumblr i Wordpress.
També està blogger, una de les més populars i la que nosaltres utilitem. 

També vam poder observar els diferents tipus dutilitat del blog en l'educació (bloc d'aula, de professors, d'alumnes, individuals ets).

Amb totes les experiències que els professors expliquen al llibre, tenim més que suficient per utilitzar el blog a les nostres aules. 

També vam tornar parlar del tema de les llicències i de la seva importància. Podem penjar imatges, vídeos, cançons al bloc, sempre i quan no siguin sota la llicència del copyright. 

Un altre tema interessant que vam tractar, és d'un model d'escola on el centre d'aprenentatge és l'alumne, l'Escola Nova. 
En aquest tipus d'escola es treballa molt la participació dels alumnes, la comunicació i la col·laboració. 

Per concloure, vull recomanar aquest llibre a tots aquells professors que estan provant d'introduir els blocs a les seves aules, ja que també el llibre inclou un ampli recull d'experiències de professors, que utilitzen el blog com un a nou recurs. 

També encoratjaria a llegir a aquest llibre a tots aquells professors que no utilitzen el blog. Així podrien conèixer les diferents propostes que ens ofereix el llibre.

A la classe d'avui , també hem pogut esbrinar que hi ha moltíssims blocs d'Educació.


Hem estat mirant diversos, on hem pogut veure les diferencies que hi ha entre cada tipus de blog i com l'empren els professors i professores d'infantil. 

dimecres, 16 d’octubre del 2013

COMUNICAR

Hola a tots, 

A la classe de COED hem estat llegint per grups uns textos els quals parlaven d’algun tret de comunicar. Cada grup llegia un text i desprès posàvem en comú les idees.

Els textos que s’han llegit a la meva classe han estat:
  • Escoltar i sentir: La diferencia entre escoltar i sentir. La importància de escoltar amb atenció i interioritzar.
  • Fer silenci : L’acte d’escoltar va lligat amb el de fer silenci. La importància del silencia quan algú està parlant.
  • Gramàtiques del silenci: Aquest text ens parla més de la comunicació no verbal i la importància que tenen els gestos.
  • Una paraula val més que mil paraules: Parla de la importància que té la paraula i la parla.
  • El regal de la comunicació: Els infants necessiten emocions, no s’ha d’abusar de les noves tecnologies.
  • Un tramvia anomenat text: Ens parla dels diferents elements de la comunicació i dels mal entesos i la mala comunicació. 

La comunicació, avui en dia és un dels fets més importants que hi ha, per això hem de tenir en compte tots aquells aspectes més rellevants que l’engloben.  

dijous, 10 d’octubre del 2013

DIARI SEMINARI

Hola a tots,

En aquests apartats titulats ''Diari seminari'' tractaré de fer una espècie de Diari de l'assignatura de SEMINARI.


A seminari, només som 13 persones a la classe. Per tant ens donen la possibilitat de debatre, opinar i participar sobre temes interesants de l’educació.


8 d’Octubre, de 2013 


Avui al seminari, hem analitzat una revista que han portat les companyes anomenada Infància. Infància és una revista bimestral que tracta de constituir un fòrum de comunicació, diàleg i reflexió per tots aquells que estan,d’una manera o un altre, relacionats amb l’Educació infantil. Mitjançant aquesta revista hem tractat i debatut temes com:

  • Quan apareix la consciència en els infants
  • Els elements de seguretat de les aules d’educació infantil; terra tou, panys i endolls incansables pels infants, taules rodones etc.
  • Les normes i les diferents maneres de transmetre-les als infants; mitjançant cançons, per exemple.
  • Els encarregats de la classe: l’encarregat del temps, el de la llista, el de la fila etc.
  • Activitats viatgeres, com la motxilla viatgera o els contes viatgers.

També hem estat intentant fer memòria de coses que teníem a la classe o d’activitats que fèiem quan érem petits. Tot i que jo no recordava quasi res m’ha semblat molt interessant el recordar les nostres vivències de petites i analitzar els canvis que s’han establert.

Webs 2.0 i Twitter

Hola a tots,
Fins aquest any no m’he adonat que coneixia moltes pàgines web diferents, però realment no sabia el que eren les web 2.0. Per començar el que més destaca d’aquestes webs és que no només pots ser un lector, sinó que tens dret a participar, a pujar continguts i a interactuar amb els altres.  Avui en dia trobem moltíssimes webs que pertanyen al grup de les 2.0 com ara Pinterest, PicMonkey, Twitter,  wikis..
Aquí us deixo un vídeo didàctic de les web 2.0 per tal que entengueu millor el seu funcionament i objectiu:


A més a més, m’agradaria parlar-vos també d’una de les web 2.0 més famoses i utilitzades en el moment actual al nostre país:  Twitter.  Twitter és una xarxa social diferent al Facebook ja que consisteix en tenir seguidors i seguir a la gent. Per exemple, al Facebook seria impossible ser amic de la Beyoncé, però en canvi al twitter podem seguir-la i assabentar-nos de les seves últimes noticies. A més a més també permet fer Hashtag , aquelles paraules que s’escriuren davant del símbol # que et condueixen  a totes les publicacions o tweets que algú ha posat amb el mateix Hashtag. Per exemple si busquem #gos, ens sortirà el llistat de persones que han fet aquest mateix hashtag.  Per tal de nombrar o etiquetar a alguna persona al Twitter hauràs de col·locar l seu nom i davant : @.
Així doncs, crec que Twitter pot ser un bon recurs en l’educació ja que permet interactuar i la interacció sempre és bona per educar. Per exemple, un professor podria penjar alguna pregunta al twitter i els seus alumnes comentar-ho.


CREATIVE COMMONS I COPYRIGHT

Hola,


Quan hem de fer un treball mai tenim cura de les imatges que copiem, per això és molt important tenir en compte el tipus de llicència que té cada imatge, vídeo, arxiu, cançó..

Hi ha un tipus de llicència (COPYRIGHT) la qual està prohibit copiar i fer ús de les imatges ja què són sota drets d’autor i l’únic que se’ns permet es mirar-la.



Hi ha materials que no poden tenir drets d’autor com per exemple treballs que no han estat fixats en una forma d’expressió tangible, títols, noms, frases curtes, símbols, idees, procediments. 

La majoria de les imatges de Google estàn sota drets d’autor i no ens adonem. Per això el que podem fer és buscar les fotografies que estan sota la llicència CREATIVE COMMONS. Aquesta és més permissiva que el COPYRIGHT ja que ens permet copiar i compartir les imatges vídeos ets sempre hi quan no comercialitzis ni t’atribueixis d’aquests.  A més a més s’ha de posar el  mateix tipus de llicència allà on el publiquis.



Llocs on podem trobar fotografies i música sota la CC:

 FLICKR (www.flickr.com) és una bona pàgina web on trobem imatges de molt bona qualitat i clickan al botó dret del teu ratolí podràs esbrinar quin tipus de llicència té.

 Wikipedia: A la viquipèdia trobem una eina que és diu Viquipèdia Commons on podem trobar fotografies amb aquesta llicència.

 Jamendo (www.jamendo.com)  : Aquesta web és el mateix però amb la música. Aquí podem trobar molts tipus de musica de cantants que tot i que no són molt coneguts es dediquen a difondre la seva música per fer-la conèixer.

Quatre condicions de llicència:

Reconeixement: Reconèixer qui és l’autor de la obra.


No comercial :  amb aquest símbol no es pot comercialitzar amb la fotografia extreta.

Sense obres derivades : L’autorització per explotar l’obra no inclou la transformació d’aquesta. (no es pot modificar)


Compartit igual: Es poden crear obres derivades però amb el mateix tipus de llicència (es pot modificar)

Hem de tenir molt en compte aquestes condicions a l’hora d’apoderar-nos d’algun arxiu. Cal nombrar sempre qui és l’autor de l’obra i depenent de quina icona surti podrem fer unes coses o unes altres.

 6 combinacions de llicència CC:



Reconeixement



Reconeixement- No Comercial


Reconeixement- No Comercial- Compartir Igual


Reconeixement- No Comercial- Sense Obra 
Derivada

Reconeixement-Compartir Igual


Reconeixement- Sense Obra derivada (no modificar)





Aquesta llicència està molt relacionada amb la cultura lliure: Promoure la distribució i l’edició de dades(textos, imatges vídeos.. )


dilluns, 7 d’octubre del 2013

Què és poesia?

Hola a tots, 

Algun cop us havíeu parat a pensar amb aquesta pregunta: "Què és poesia?". 

La resposta a aquesta qüestió és la que ens va fer representar la Rosa en un dibuix.  Així doncs  teníem que fer un propi dibuix gràfic de la poesia. A continuació passaríem per la classe amb el nostre dibuix com si fos una passarel·la de dibuixos.

A continuació us mostro el meu i us convido a que penseu com representaríeu vosaltres una paraula amb tant de pes com poesia.



Un petit conflicte

Hola a tothom,

A l’assignatura de GTIC el professor ens ha ensenyat a editar i pujar vídeos al Youtube mitjançant el nostre compte de Gmail.
Per això, ens ha proposat fer un breu video per parelles, editar-lo i penjar-lo al blog.
Així que, la Marina i jo ens vam posar les piles i vam decidir fer el video sobre un tema senzill i comú: dues noies que es xoquen a la universitat. 
Un cop gravat el video, l’hem titulat:  ‘’ Un petit conflicte’.

Ara era quan començàvem l’experiència de editar-lo i penjar-lo al blog.

Personalment era la primera vegada que feia això i no sabia si em seria fàcil.
Primerament vam penjar el video al Youtube desde el nostre compte de g-mail.
Un cop penjat el video al Youtube, vam editar-lo posant-li una música adient de fons, tallant algunes parts del video que sobraven i canviant la qualitat.

Ja tenia més de mig treball fet però em quedava penjar-lo al blog.

Com ho he fet? 
Doncs, he copiat el codi embed, he creat una entrada al blog i a l’apartat de HTML he enganxat el codi embed.

Aquesta activitat ha sigut divertida per la part de gravar el video i també emprenedora perquè he après a fer ús d’una eina que no coneixia anteriorment.



.

divendres, 4 d’octubre del 2013

Un bon comunicador ha de ser...

Durant un parell de sessions de l’assignatura de COED, vam estar parlant del pes que té la comunicació a la societat d’avui en dia i de la importància de ser un bon comunicador.
Durant una sessió la Rosa ens va demanar que cadascú triéssim una persona coneguda que considerem bona comunicadora i expliquem les raons als companys. Aquesta sessió inicial va ser de debat i vam establir una mica algunes de les característiques que ha de tenir una persona per ser un bon orador. Al llarg de la sessió vam sentir molts noms com en Jordi Évole, el Pep Guardiola, l’Eduard Punset, en Josep Cuní, la Pilar Rahola ets.

Durant la sessió conjunta vam continuar debatent el tema i parlant, parlant vam arribar a la conclusió que el fet de ser un bon comunicador va lligat amb una sèrie de fets que s’han de complir. Un exemple seria la veu, necessitem una veu clara, amb un volum adient i una velocitat i vocalització adequada per poder entendre totalment el discurs. Un altre exemple serien els gestos i la mirada, necessitem interpretar el feedback del públic per adequar el nostre discurs o retallar-ne algun tros si es fa avorrit. Un altre fet que caracteritza al bon comunicador és l’humor, fa que el discurs sigui més amè i capta més l’atenció del públic. 
També és molt important la riquesa lèxica i el domini de la llengua per enriquir el discurs de l’orador.

Així doncs, vam arribar a la conclusió que la comunicació va més lligada a la part tècnica que no pas a l’artística ja que hem de seguir uns requisits per tal de ser uns bons comunicadors.

Actualment, els mitjans de comunicació ens contaminen de publicitat i de persones que no saben comunicar-se en públic, per això aquesta classe m’ha semblat profitosa ja que ens hem adonat que per ser un bon comunicador s’ha de seguir uns requisits que molta gent de la televisió, per exemple, no els segueix. 

dijous, 3 d’octubre del 2013

RSS i agregadors

Hola a tots,
Avui m'agradaria parlar-vos d'un nou tema que hem tractat a les classes de Gtic, el RSS.  

RSS (Really simple syndication), és una família de formats de canals XML  que s’utilitza per publicar continguts actualitzats com per exemple llocs de notícies, blogs, i per mitjà d’aquests és por compartir la informació i usar-la en altres llocs web o programes.

Es a dir el canal RSS és aquell que et deixa veure els titular d’un diari sense entrar a la seva pàgina web , o aquell que permet adjuntar molts continguts de diferents pàgines web en un mateix i únic espai. Les notícies del diari el País que tots tenim al blog seria un exemple.

Aquesta és la icona amb la que podem identificar el RSS dels llocs web: 


*https://www.flickr.com/photos/dullhunk/3541653049/sizes/o/in/photolist-6oXU4B-6yKiey-6B8fAH-6B8g3V-6BU7Ah-6Fqdc3-6TEjxL-72c5rq-75Bcam-79Hi2t-7d5yTG-7ivsBD-7mcXaF-7mecNM-7mecNZ-7mecPK-7mh7Md-7mi6S3-7mi6Sf-7mi6SW-7mie1A-gaKLDA-gaL3Hj-anE26m-7ZwKJf-9Fd48g-8rGdUq-8DNuE6-8iy7o9-gwcz1w-gCuW6Y-7WQFBo-dxWgzC-dxQNkD-dxWgxw-dxQN7x-cRnawh-8772u3-aiSKKr-aiVysJ-aWsBsH-8NqqH7-8Nnkhv-9TmoUf-9TmpEG-9TizG2-8wMViS/


AVANTATGE!

Agilitat: Es fa innecessari haver de descarregar les imatges i els elements de la web, descarregant només els titular.


COM POSAR CANAL RSS AL BLOG?

1. Apartat de format

2.Afegeix un gadget

3. Click a Flux d'actualització


Així el que aconseguirem és rebre els feeds de les pàgines que hem triat.


COM ENS PODEN SEGUIR ELS NOSTRES AMICS?

1.Format

2.Afegir gadget

3.Enllaços de subscripció 

Un programa que usa RSS s’anomena agregador i n’hi ha molts tipus com per exemple widgets per l’escriptori.

Els agregadors són els que gestionen les subscripcions RSS i compleixen 4 funcions bàsiques:

1. Rebre els feeds (continguts que les diferents subscripcions ens van enviant)
2.Ordenar els feeds
3.Lectura del contingut sense entrar a la web
4. Ens informen de les coses que ens falten per llegir.

Un dels agregadors que hem treballat a classe és el NetVibes, un servei web que té la utilitat de escriptori virtual personalitzat on pots escriure notes importants o tenir fotografies o l’hora o la previsió del temps entre d’altres.
El Netvibes el podem organitzar amb pestanyes, les qual formaran agregadors de diversos widgets definits per l’usuari. A continuació us mostro una presentació que explica que és el NetVibes i quin ús fan a una biblioteca:

Extreta de www.slideshare.com 

Es tant fàcil com crear un compte al Netvibes i comença a crear el teu escriptori virtual.
Espero que aquesta informació hagi sigut útil per vosaltres, si més no, per aprendre a posar coses noves al vostre blog.