dilluns, 30 de setembre del 2013

Etiquetes

Les etiquetes són un element imprescindible per tenir el teu blog organitzat i estructurat. A més a més és una bona forma de buscar un tema concret del blog sense haver de llegir tots els posts.


A la configuració i edició d’etiquetes trobem diferents maneres de posar-les, amb número o sense, en llista o per freqüències, depenent de l’autor, com podeu veure jo les tinc organitzades amb número i per freqüències.

Per afegir aquest element al blog, haurem de clicar a:

  • Disseny
  • Afegir gadget
  • Afegir etiquetes.


Però ara el que hauràs de fer és etiquetar amb les paraules més importants cada entrada que realitzis. Quan fas una entrada nova podràs visualitzar a la dreta l’apartat d’etiquetes. Només cal etiquetar i s’organitza tot sol.

diumenge, 29 de setembre del 2013

Identificació amb una fotografia

Hola a tots, 



Fa uns dies la Rosa ens va demanar que busquéssim una fotografia amb la qual ens sentíssim identificats i expliquem el motiu. Aquí us mostro la meva amb el peu de foto:


                     
És Nadal, i personalment m’agrada molt agrupar-me amb la família, sobre tot si hi ha petits a la casa que aporten noves alegries i fan que surti la meva part més divertida i amorosa.


divendres, 27 de setembre del 2013

La llengua i el llenguatge

Hols a tots,

Durant la primera classe de l’assignatura de COED hem estat esbrinant i debatent algunes de les diferencies que hi ha entre els termes llengua i llenguatge.

Així doncs el llenguatge és el mitjà de comunicació més extens que tenim ja que gràcies a ell podem ser persones perquè fa possible el discurs abstracte, la parla i el pensament entre d’altres. Amb el llenguatge som capaços d’organitzar les nostres experiències i endreçar les nostres vides.

Es a dir el llenguatge es concreta en una llengua, gràcies a ell desenvolupem la llengua que tenim més en contacte.

El llenguatge compleix aquestes funcions:
  •          El llenguatge i l’organització de l’entorn: Organitza l’entorn i el redueix en categories per fer possible l’enteniment.
  •         El llenguatge i el pensament: És un element bàsic per la constitució del pensament, si no hi ha llenguatge no hi ha pensament i si no hi ha pensament no hi ha intel·ligència.
  •           El llenguatge i la memòria: Per recordar és indispensable el llenguatge.
  •           El llenguatge i l’auto expressió: Fa la funció d’element d’auto expressió ja que ens permet el diàleg amb nosaltres mateixos.


En canvi les llengües són autèntics monuments de la naturalesa perquè tenen uns fonaments molt sòlids i estan ben estructurades. Hi ha més de 3000 llengües al món i són el sistema de signes orals que utilitza una comunitat.

Una llengua és llengua quan compleix aquests cinc nivells:
  •       Pragmàtic (discurs o text) : L’ús que fem del missatge.
  •      Semàntic (oració o paraula) : La frase ha de tenir un significat.
  •       Sintàctic (sintagma):  Estructura sintàctica nominal o verbal
  •      Morfològic (morfema) : Nen / Nen-a
  •      Fonètic (fonema o so): La llengua ha de tenir sons propis i considerats perquè sigui única.

Em sembla important tenir clara la diferencia entre aquests dos conceptes ja que el llenguatge és una de les eines més important que tenim les persones per transmetre tot allò que sentim no només mitjançant la veu. I la llengua pròpia és el que dona la riquesa a un poble o comunitat. 

dimecres, 25 de setembre del 2013

El primer treball de Gtic

Hola a tothom, 

En aquesta nova entrada us mostraré el nostre primer treball amb grup de GTIC. El meu grup som la Marina Vives, l’Ainoa Sarroca i jo.

Entre les tres vam decidir que el nostre treball seria dels tipus d’escola que hi ha segons el finançament ,ja que pensem que és un tema apropiat per la carrera que fem.

Gràcies al Google Docs, també conegut com Drive, hem pogut realitzar aquest treball .

Per utilitzar el Google Drive primer hem de tenir un compte de g-mail. Un cop fet ja podem treballar amb el programa, compartir documents amb qui vulguem etc. 

Aquest programa ens ha funcionat molt bé per fer el treball ja que gràcies a un document compartit que hem creat hem pogut treballar on –line.

Ens ha resultat molt còmode ja que cadascuna ha treballat la seva part a casa i mitjançant el programa podíem modificar i crear sense tenir que enviar els documents per e-mail o guardar el document cada vegada que l’actualitzes.

Per conèixer millor el Google Drive el professor ens va demanar que féssim un Word, un PowerPoint i un Formulari (com podeu veure a continuació).


Un cop acabats aquests documents els hauríem de penjar al nostre blog.


Dit i fet, aquí us deixo els tres documents.

Tot s'ha de dir; al ser noves al blog, hem tingur la nostra feina per penjar-lo.


 !

WEBQUEST

Hola!

Aquesta és la meva segona entrada al blog. Com podeu veure us he adjuntat un video que tracta del funcionament de les WebQuest. La webquest és una pàgina que proposa als participants una història suggeridora, perquè així ells aconsegueixin una sèrie d’informacions en unes pàgines d’Internet concretes, extraient les seves conclusions a partir del treball en equip.

Els objectius són combinar els continguts curriculars amb l’ús de les tecnologies de la informació i la comunicació a l’aula, en un aprenentatge de descobriment guiat.

El vídeo ens mostra com a una escola d’Esplugues un grup d’alumnes fan una Webquest sobre les Constel•lacions Zodiacals . Tots ells guiats per una professora la qual els hi explica molt bé els passos que han seguit per dur a terme la seva activitat i motiva molt als nens durant l’activitat. Edu3.cat      


                                               

dimarts, 17 de setembre del 2013

Declaració d'intencions

Hola!

Sóc la Sandra, tinc 19 anys i aquest és el meu primer blog.
Estic cursant el primer curs d'Educació Infantil a Blanquerna. 

A la nostra carrera tenim una assignatura anomenada GTIC al mòdul de l'Escola d'educació infantil, on ens ensenyaran a utilitzar i conviure amb els blogs.

Així en aquest espai podrem publicar les nostres experiències i compartir-les amb els companys.

D'aquesta manera, apendrem l'entorn de la tecnologia, el món dels blogs i ens coneixerem millor entre nosaltres.